ROCK TEKNESİNDEN KAÇAK YAYIN













60'lı yıllarda gemiden yayın yapan korsan bir radyo istasyonu var. Sadece rock müzik çalıyor. Diğer radyoların rock müzik süresi 2 saat olduğundan halk ölüp bitiyor bu radyoya. Çünkü DJ'leri de yayını gibi aykırı. Ve İngiliz hükümeti bu korsan radyoyu bulup yayını durdurmak için harekete geçiyor.




Filmin çıkış noktası gerçek. Radyo Caroline'den esinlenmiş... Rock'n Roll sevdalı Ronan O'Rahilly'in Rock çalmaları için pop müzik çalan radyo istasyonlarının kapısını aşındırıp sonuç alamaması daha sonra Hollanda'da bir şilebi satın alarak "Kendi radyo istasyonumu kendim kurarım" fikrinden yola çıkıyor. Caroline ise ABD Başkanı Kennedy'nin kızının adı. Konuyla Wikipedia ve ötekisinema.com'dan daha geniş bir bilgi bulabilmeniz mümkün.


Böylesine orjinal bir konunun kendi başına meseleyi alıp götürmesi mümkünken Curtis daha fazlasını yapıyor ve öyle bir cast seçimi ile karşınıza çıkıyor ki tadından yenmiyor o 2 saat. Kimler yok ki filmde. Philip Seymour Hoffman müthiş. Onun yerine kimse olmaz bir kere. “Underworld”un korkunç yüzü Bill Nighy cuk kere cuk oturmuş. Bu arada radyonun sahibini canlandırıyor. Jack Davenport var mesela. Emma Thompson da kısacık rolünde harika. Ve ve Kenneth Branagh. Filmin yönetmeni ise 'Aşk Heryerde'den tanıdığımız Richard Curtis
sinemalar.com