THE SAATCHI GALLERY



Saatchi Gallery, dünyanın en tanınan reklam ajanslarından biri olan Saatchi & Saatchi’nin sahiplerilerinden Charles Saatchi’nin 1985 yılında açtığı bir çağdaş sanat galerisidir. Açıldığından beri üç kere yer değiştiren galeri, şimdi ikamet ettiği Chelsea’de, kalıcı kolleksiyonunun yanı sıra kısa aralıklarla değişen sergilere de yer vermektedir.
Amerika bazlı sanatçılara öncelik tanıyan galeri, zaman içinde Damien Hirst ve tarzı yeni İngiliz sanatçıların eserlerini sergilemelerine de vesile olmuş, ama bir süre sonra sadece ‘Amerikan sanatı’ kimliğini tercih ettiğinin altını çizmiştir. 2008’den itibaren Çin ve Asya kültürlerinden sanatçılara da kapısını açan Saatchi Gallery’e, daha önce kimsenin adını duymadığı sanatçılara yer verdiği ve bu yolla tanıdıklara sanat dünyasında kariyer yapabilmelerine olanak tanıdığı suçlamasıyla dava açılmıştır.
Kolleksiyonunu üç katta sergileyen galeri, ilk iki katında sürekli barındırdığı sanat eserlerine, üçüncü katında ise değişen sergilere yer vermektedir. Chelsea taraflarına yolu düşenlerin, en alt katında sanat kitaplarının satıldığı bir dükkanı ve önünde geniş bir parkı bulunan bu şık galeriye mutlaka uğramasını tavsiye ederiz.


saatchi-gallery.co.uk