NAZIM 108 YAŞINDA



Nazım Hikmet 108. doğumgününde etkinliklerle anılıyor. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, bir grup sanatçıyla Küba, Havana'ya düzenlediği gezide şairin Mehmet aksoy tarafından yapılan bir heykelini de götürecek.
Beşiktaş Belediyesi 18 Ocak'ta "Ustalara Saygı" etkinliğinde şairi anacak. Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılacak etkinlikte Ece Okay, Erhan Özçelik, Mazlum Kiper ve Tuna Egemen Hikmet'in şiirlerini seslendirecek; Esin Afşar piyanist Aslı Gülayas eşliğinde şiirlerinden besteleri yorumlayacak.  Geceye İlkim Karaca da ustanın "Sen Yoksun" şiirini Hasan Perçiner’in udu eşliğinde okuyarak katılacak.

Maltepe Belediyesi'nin "İyi ki Doğdun Nâzım" etkinliği üç gün sürecek. Bugün 19.30’da Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Taner Öngür konseriyle başlayacak etkinlik pazar 19.00’da Nâzım Kültürevi’ndeki NKE Tiyatro’nun ‘Memleketimden Nâzım Manzaraları’ oyunuyla sona erecek.
Kadıköy Belediyesi'nin Caddebostan'da bulunan Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlik bu akşam saat 20.00'da. Sinevizyon gösteriminde sonra Adnan Özyalçıner'in "Nâzım Hikmet'in Bir Yazar Olarak Portresi", Sennur Sezer'in "Nâzım Şiirlerinde Kadın Profilleri", Metin Balay'ın "Nâzım Hikmet Tiyatrosu: Kafatası", Ahmed Ahmedov'un "Rusya'da Nâzım" başlıklı konuşmaları dinlenebilir.
Nazım Hikmet Kültür Merkezi bu akşam Muammer Karaca Tiyatrosu'nda saat 20.00'da bir okuma tiyatrosu etkinliği gerçekleştiriyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün Vasıf Çınar Bulvarı'nda açılan "Nâzım Hikmet Şiirleri Sergisi"ni saat 15.00'de Kültürpark İzmir Sanat Bahçesi'nde Nâzım Hikmet Anıtı önünde "Şiirlerle, Anılarla Nâzım Hikmet" programıyla devam ettiriyor.(EÜ)